AKTUALNO Vitko (lean) in agilno podjetje oz. organizacija

Učinkoviti in optimizirani procesi & produktivni, inovativni in motivirani sodelavci

Na že 18. ponovitvi odličnega poslovnega seminarja boste spoznali zmagovalno kombinacijo dveh področij – vitko (lean) poslovanje in agilno delovno okolje. Predstavili vam bomo prednosti in konkretne korake v vitko poslovanje in v agilno kulturo podjetja oz. organizacije, ki omogočata povečanje konkurenčnosti in učinkovite optimizacije procesov ter produktivnosti zaposlenih.
Vitko (lean) in agilno podjetje oz. organizacija

Izobraževanje bo potekalo ˝v živo˝, v skladu s higienskimi priporočili NIJZ ali kot interaktivno ˝on-line˝ izobraževanje, tako da je izvedba zagotovljena. Število mest je omejeno na 9 udeležencev.

 

Vitko (lean) poslovanje je najbolj učinkovito orodje za optimizacijo dela in je najboljša strategija za nenehni trajni napredek, ne glede na področje dela in velikost podjetja oz. organizacije.

Podjetja oz. organizacije se soočajo z izzivi kako upravljati obseg vseh idej in potrebnih sprememb. Pred njimi so izzivi izbiranja, nadzora in vztrajanja na izbrani poti:

 • kako učinkovito organizirati delo in uvajanje sprememb na način, ki temelji na vitkih principih,
 • kako odrezati nepotrebne aktivnosti,
 • kako se soočiti z napačnimi praksami in kako »vitkost« ponotranjiti v celotnem podjetju oz. organizaciji,
 • kako doseči stabilni razvojni cikel sprememb s ciljem agilnega razvoja vitkega poslovnega modela prihodnosti.

 

»Vitkost« pomeni izvajati delovne procese stroškovno in časovno čim bolj učinkovito. Njen cilj je zmanjšati napake, da se le-te ne bodo več pojavljale in bodo delovne aktivnosti opravljene le enkrat in takrat odlično.

 

Agilni pristopi povečujejo možnost uspeha pri delovanju v negotovem, spreminjajočem se (poslovnem) okolju. Z agilnimi pristopi aktiviramo tudi naše talente in uporabimo pridobljena znanja na konstruktiven način. Agilnost je usmerjena v točno določen rezultat, izvajanje pa je dinamično ob upoštevanju notranjih in zunanjih dejavnikov. Agilno delovanje zahteva zavzete in ozaveščene posameznike, ki s svojim delovanjem pozitivno vplivajo na vse zaposlene.

 

Opravljeno delo se v sodobnem (poslovnem) okolju meri z rezultati. Vedno bolj se uveljavlja tudi koncept dela od doma v kombinaciji s fizično prisotnostjo na delovnem mestu. Skrivnost uspeha je v transparentno zastavljenih merilih uspeha, ki izhajajo iz vrednot, poslanstva, vizije, strategije in ciljev podjetja oziroma organizacije. To predstavlja temelj za učinkovito uvajanje in uporabo agilnih pristopov.

 

Kljub vedno višji stopnji avtomatizacije poslovanja in modernim tehnologijam velja, da so največji potencial podjetij še vedno ljudje. Ključ do uspeha je torej v usposobljenih in motiviranih zaposlenih, ki razumejo principe ˝vitkega˝ delovanja in so dovolj agilni, da jih pri svojem delu tudi upoštevajo.

 

Za več o tej tematiki obiščite naš blog Prelistaj.si.

Odzivi udeleženk in udeležencev iz preteklih izvedb seminarja:

"Zelo uporabno, s polno praktičnimi primeri˝

˝Odlično podana vsebina na podlagi lastnih izkušenj predavateljev.˝

˝Predavatelja odlično poznata temo o kateri predavata!˝

˝Zelo v redu˝

˝Zanimivo, koristno˝

˝Bolje od pričakovanj˝

˝Dober seminar ˝

˝Res veliko informacij v enem seminarju. Zelo uporabno˝

˝Odlična vsebina, presegla moja pričakovanja˝

Program

Vitka (lean) organizacija:

 

 • Temelji vitke (lean) organizacije
 • Uspešni principi vodenja
 • Zagotavljanje usmerjenosti v stranko
 • Ohranjanje usmerjenosti v stalne spremembe

 

Organizacija uvajanja sprememb na vitalen način:

 • Kako ohranjati nujno potreben, a minimalen nivo sprememb
 • Odločanje v vitki (lean) projektni organizaciji
 • Kultura in struktura modela uvajanja sprememb
 • Učinkovita orodja, ki spodbujajo stalno vitko (lean) razmišljanje

 

Agilno delovno okolje:

 • Vizija, strategija, vrednote, poslanstvo
 • Transparentni kazalniki napredka in uspeha
 • Zavzeti in ozaveščeni posamezniki na ključnih pozicijah

 

Prehod v agilno kulturo podjetja oz. organizacije:

 • Sistemske rešitve (organiziranost, procesi, metodologije, digitalizacija)
 • Sistemski razvoj vodij in ključnih zaposlenih
 • Osvajanje principov in metod agilnega delovanja

 

Še več informacij boste našli tudi v odličnih člankih:


 

Izobraževanje je vključeno v Premium LEAN akademijo
 

 

 

 

 

Predavatelja

mag. Gašper Prevodnik, LSSBB

se že vrsto let ukvarja s procesnim in projektnim upravljanjem v storitvenem sektorju, kjer je uspešno vodil, preobrazil in optimiziral vrsto poslovnih procesov. Je nosilec strokovnega mednarodnega certifikata LSSBB, Lean Six Sigma Black Belt. Že od leta 2008 leta se je intenzivno ukvarjal s procesnim upravljanjem in optimizacijo posameznih poslovnih procesov. Je predlagatelj ustanovitve Lean Inštituta Slovenija. Na Slovenskem inštitutu za revizijo pa predava tudi predmet Upravljanje poslovnih procesov ter informacijske tehnologije in z njo povezanih tveganj.


Zoran Korenjak, PMP, CCMP, NLP Master Practitioner, BHS Practitioner

Projektni manager, predavatelj in coach z več kot petnajstletnimi izkušnjami. Vodi strateške in kompleksne projekte v uspešnih družbah in večjih organizacijah, med drugimi tudi v finančni industriji. Je soavtor in predavatelj na Akademiji Projektnega Managementa, predava na strokovnih konferencah in izvaja coaching programe za posameznike ter podjetja.

Strokovnost na področju projektnega managementa izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki ga izdaja Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev.

Strokovnost na področju uvajanja sprememb dokazuje z mednarodno priznanim certifikatom Certified Change Management Professional™ (CCMP™), ki ga izdaja vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP).

Strokovnost na področju osebne storilnosti izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner, ki ga izdaja Mednarodna zveza trenerjev Nevro-lingvističnega programiranja (NLP). Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi.

Pri svojem delu odlično kombinira strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za poslovni ter osebni uspeh.

Kotizacija

208,00 € + 22 % DDV

Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917 pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Obvesti me o naslednjem terminu >

Ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!


Povejte naprej: